Maandelijks is er op vijf verschillende plaatsen in Amsterdam een Psychiatrie Café. Het Psychiatrie Café is een gezellige bijeenkomst waar we het hebben over psychiatrie vanuit onze eigen ervaringen. We organiseren het café in Buurthuizen, Buurtkamers en in een groepsruimte van een woongroep.

Eerst samen eten

We beginnen het Psychiatrie Café altijd met een gezamenlijke maaltijd. We eten tussen 18.00 – 19.00 uur. Het eten is altijd vers bereid en meestal vegetarisch. Je betaalt hiervoor minimaal € 3,50 en maximaal € 5. Dat verschilt per locatie.

Dan luisteren en vertellen

Na het eten bespreken we iets dat met psychiatrie te maken heeft. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Bij dat thema nodigen we een spreker uit. We vragen zo veel mogelijk naar sprekers die (ook) uit eigen ervaring kunnen vertellen. Er komen vaste bezoekers en er zijn ook steeds nieuwe bezoekers.

Hierom is er het Psychiatrie Café

Hoe is het om te leven met psychische problemen? Hoe voelt het als je bij je hulpverlener bent? Het Psychiatrie Café is opgezet om zulke ervaringen en informatie met elkaar te delen. Er is ook ruimte om meningen te geven en daarover met elkaar in gesprek te gaan.
Bij die verhalen is jouw eigen ervaring en jouw dagelijks leven heel belangrijk. Maar ook mensen zonder eigen cliëntervaring zijn welkom, zoals (ex-)cliënten, ervaringsdeskundigen, familieleden en vrienden.

Gezellig als je komt

Psychische gezondheid is voor veel mensen een zwaar onderwerp. Dat is het voor ons lang niet altijd. We praten er juist over, omdat het belangrijk voor ons is. En dat doen we bij een kop koffie of een drankje. Het is soms fijn om samen te zijn met mensen waarmee je een belangrijke ervaring deelt.

Aanmelden

Precieze plaats en tijd en de thema’s van die bijeenkomsten vind je hier www.deregenboog.org/activiteiten. Je kan je er ook aanmelden.