Wat is de Crisiskaart? De Crisiskaart is een klein persoonlijk document dat in een portemonnee past, zodat iemand de kaart altijd bij zich kan dragen. De Crisiskaart is een ‘gebruiksaanwijzing’ voor omstanders, buren, familie en politie. Op de Crisiskaart staat beschreven hoe een crisis bij deze persoon eruit ziet, tips en adviezen voor de omgang, en welke hulp in eerste instantie nodig en wenselijk is. Ook staat er op welke afspraken zijn gemaakt met bijvoorbeeld behandelaar(s), crisisdienst en vertrouwenspersonen.

Hieronder zie je een kort filmpje over de Crisiskaart op Youtube. Of download hier onze flyer (PDF) of een voorbeeld Crisiskaart (PDF).

Wil je meer weten of is de Crisiskaart misschien iets voor je? Bel ons dan op (020) 468 56 47 of mail naar info@clienteninformatiepunt.nl.

Voor wie?

De Crisiskaart is voor alle mensen die graag vóóraf willen vastleggen hoe ze tijdens een psychische crisis opgevangen willen worden.

Voordelen

Met de Crisiskaart kan je voorkomen dat anderen beslissingen over je nemen als je zelf niet kunt aangeven wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Omstanders en hulpverleners weten wat ze moeten doen, want dat staat op de Crisiskaart.

Op een Crisiskaart kunnen alle betrokken partijen duidelijk lezen wat ze moeten doen tijdens een crisis. De kaart is daardoor niet alleen waardevol voor jezelf, maar zeker ook voor jouw omgeving.

Crisiskaart maken

Wil je weten hoe je een Crisiskaart maakt en bijhoudt? Klik dan hier.