Over ons

 

Het Cliënten Informatiepunt is een cliëntgestuurd informatiecentrum binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (ggz). Cliëntgestuurd houdt in dat het project voor meer dan de helft wordt aangestuurd en uitgevoerd door mensen met ervaring als cliënt in de Geestelijke Gezondheidszorg. We verstrekken informatie, maar we zijn geen hulpverleners. Het Cliënten Informatiepunt is onderdeel van De Regenboog Groep.

DRG-logo

U kunt met elke vraag op het gebied van de ggz bij ons terecht, dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over psychiatrische ziektebeelden, lotgenotencontacten, zorgaanbod, vrijetijdsbesteding, wonen of patiëntenrechten. We proberen uw vraag direct te beantwoorden, of anders binnen een zo kort mogelijke termijn.


Bekijk hier een filmpje over het Clip.


Ook organiseert het Clip regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over ggz-onderwerpen, vaak in samenwerking met betrokken organisaties.

Verder is er een klein bibliotheekje in de Cornelis Dirkszstraat aanwezig, met boeken over diverse ggz-onderwerpen. Tegen €5,- borg kunt u een boek voor een maand lenen. Klik hier voor een overzicht van al onze boeken.

 

Raad van Advies

 

Eens per kwartaal komt de Raad van Advies van het Clip bijeen. Zij staan het Clip met raad en daad bij, geven sturing en ondersteuning.